Jane Kønig // 18-karat guld

4 gode spisteder i København

desktop37
Hey girls! Efter at have modtaget et par efterspørgsler på mine favorit spisesteder i Købehavn tænkte jeg, at jeg lige ville dele dem med jer – og her snakker vi virkelig idioisikre steder såsom Rossopomodoro & Sticks’n’sushi.  Begge to meget ombloggede fænomer, men ikke desto mindre et klart besøg værd, hvis du kommer fra Jylland og har et par dage i København. Jeg har kun boet herovre siden oktober – så jeg har stadig en masse at udforske, men her deler jeg lige mine oplevelser og anbefalinger af fire kendte og populære spisesteder i Kbh.

1 – STICKS’N’SUSHI TIVOLI
Det er måske lidt forkert af mig at favorisere én eftersom jeg endnu ikke kan prale af at have prøvet alle deres restauranter i KBH og omegn, men Sticks’n’Sushi tivoli har virkelig vundet mit hjerte (og alle andres – for man skal virkelig være i god tid med at bestille bord til fredag og lørdag aften). Restaurantens charme kommer specielt til udtryk om aftnen, når solen så småt er gået ned og man kommer ind i denne her lidt “mørkere” restaurant med udsigt udover København i lys og en indretning der giver en lidt New Yorker-agtig stemning. Jeg er vild med deres mad og bredspektrerede menukort, som gør, at jeg vælger noget nyt hver gang. Min 20-års fødselsdag blev også fejret deroppe med min familie. Som prikken over i’et fik jeg da også serveret en lille fødsesldagskage iform af chokolademousse med lys og japanske flag på bordet.
desktop40
2 – ROSSOPOMODORO – ILLUM ROOFTOP
Efterhånden et meget eksponeret sted blandt bloggere, men ikke desto mindre er der noget om snakken. Jeg har efter hånden besøgt stedet et par gange og deres pizzaer kan altså noget. Jeg tog Stinne med derop en søndag eftermiddag i januar – og jeg ser frem til sommer, hvor jeg tænker vi gentager succesen udenfor på terrasen, hvor vi skal nyde en masse af de gode Aperol Spritz de også serverer sammen med en dejlig udsigt udover Københavns tage. Jeg ved ikke, hvad der er med mig og rooftops?? Jeg er bare vild med det – jo højere jo bedre, haha. Som sagt dumpede Stinne og jeg hurtigt ind på Rossopomodoro en søndag, hvor vi var lidt på bar bund med frokost-location og sultne – så på den måde er Rossopomodoro et godt sted til en hurtig frokost under strøgturen eftersom det har lokation lige midt på Strøget.

desktop39
3 – MOTHER
Endnu et pizzasted! Yes, jeg er altså ret begejstret for pizza og italiensk mad generelt – så I skal ikke snydes for en lille anbefaling af Mother. Jeg har ikke været der så mange gange, men igen tænker jeg også det må være et sted, hvor jeg vender tilbage til sommer (sommer gør bare noget godt for ALT). Jeg er især fan af Mother i Kødbyen og det har faktisk været en af mine bedste madoplevelser i København so far. Jeg ved ikke om det var selskabet, der gjorde det, men jeg ser virkelig tilbage på denne her sommeraften sidste år med mine skønne veninder fra gymnasiet. Vi sad mast sammen på et bord undenfor Mother, svøbt i tæpper med aftensol i ansigtet og delte pizzaer så vi kunne smage dem alle sammen. Måske det bare var hele arrangementet, der gjorde, at maden smagte så godt? Men ikke desto mindre så er jeg big fan!

desktop38
4 – BISTRO ROYAL
Når jeg er sammen med Stinne kan vi godt lide, at spise lidt pænt – det må gerne se godt ud og der må gerne være lidt grønt…men på den anden side gør det ikke noget at det er lidt greasy. Det er jo egentlig i sig selv lidt modsigende, MEN dét finder vi faktisk på Bistro Royal. First of all indbyder spisestedet med ganske flotte og lyse lokaler placeret på Kgs Nytorv. Priserne tilmed også ganske overskuelige. Bistro Royal er altså rigtig god, hvis du måske har lidt ondt i hovedet efter lørdagsdrinks og craver drunk søndag middag, men måske ikke har tænkt dig at gå på maccen for 13474-tusinde gang. Stinne og jeg plejer altid at bestille deres cæsar salat med pommes on the side fordi de bare er rigtig gode!! Jeg husker tilbage i 2.g da Stinne og jeg var til distortion og plejede vores tømmermænd med burger på BISTRO ROYAL – det var så godt – Så det er “Stinnes og mit sted” når hun stikker næsen forbi Kbh og rejser lidt væk fra Jylland i ny og næ.

skaermbillede-2016-03-04-kl-15-49-17

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jane Kønig // 18-karat guld