Filmbiler

Jeg har set Grease igen her i weekenden sammen med min veninde. Vi har efterhånden set den rigtig mange gange, men vi bliver aldrig trætte af den. Jeg elsker 50’er stilen, musikken og især den ikoniske Greased Lightning!  Selvom der bliver brugt mange biler gennem hele filmen, er denne Ford De Luxe Convertible fra 1948 den mest eftertragtede af dem alle. Ford De Luxe er ikke kun den bil, som Danny Zuko drømmer om at køre, men det er også den bil, der afslutter filmen, da Danny og Sandy ser ud til at flyve gennem luften.

Når vi ser bort fra Greased Lightning er en af de mest elskede filmbiler uden tvivl den legendariske Aston Martin DB5 fra 1964. Bilen blev kørt af 007 i Goldfinger og Thunderball og jeg har læst, at denne klassiske bil ofte bliver hyldet som den mest berømte bil i verden. Jeg tror det er fordi mange mennesker voksede op med denne bil som deres barndomsdrøm, og så er den jo en klassiker. Du ved nok at du ikke kan købe en Aston Martin med alle de modifikationer som James Bond brugte, men Aston Martin kan faktisk bygge en helt ny Aston Martin fra 1965 til dig, hvis du altså har cirka 3,5 millioner dollars.

Bluesmobilen fra Blues Brothers bør også nævnes, for selvom den havde fået en makeover for den anden film var den originale bil fra de første Blues Brothers en Dodge Monaco fra 1974, et populært valg for politibiler på det tidspunkt. Det siges, at alle de biler, der blev brugt på sættet, var tidligere patruljebiler fra California Highway Department, som blev genbrugt til filmen.