Lidt om graviditetstests

Har du prøvet at tage en graviditetstest? Hvis du skal bruge en hurtig test, er der flere forskellige måde at købe den på. Du kan vælge at købe en graviditetstest på nettet eller på apoteket, og somme tider kan du også få dem i et supermarked. Uanset om du ønsker at være gravid eller ej, er det rart at få svar med det samme. Jeg tog selv en test for nylig (den var negativ) og inden jeg købte testen, undersøgte jeg, hvordan de virker. 

Hvordan virker en graviditetstests?

Graviditetstest virker ved at lede efter et hormon som hedder hCG (humant choriongonadotropin). Dette hormon dannes normalt i din krop, når du er gravid, og det kan findes i din urin. Når der er nok hCG i dit system, identificerer din graviditetstest det, og du får derefter et positivt resultat. De fleste graviditetstests giver et præcist resultat fra den første dag af din udeblevne menstruation.

Hvordan tager jeg en graviditetstest?

Du kan tage testen når som helst på dagen, det behøver ikke at være om morgenen. Du kan enten holde enden af ​​graviditetstesten i en strøm urin, eller samle din urin i en ren beholder, og dyppe testen den i. Læs instruktionerne inden du går i gang for at finde ud af, hvilket symbol der vises på testen, hvis den er positiv.

Er graviditetstesten altid nøjagtig?

Inden for få minutter finder du ud af, om du er gravid. Hvis testen er positiv er det næsten helt sikkert, at du er gravid. 

Et negativt resultat kan være mindre nøjagtigt. Der kan være flere årsager til, at du ikke har fået det rette resultat. Testen kan være unøjagtig hvis du tager den for tidligt, ikke følger instruktionerne korrekt eller hvis du tager medicin, der kan påvirke resultatet af en graviditetstest.

Hvis du skal tage en test, så håber jeg, at du får det resultat, du ønsker, uanset om det er positivt eller negativt. Held og lykke med det.